Feedback over een mannenactiviteit: hout en patronen klieven

Hieronder 2 getuigenissen van mannen die iets leren over de essentie van mannenactiviteiten en specifiek over de activiteit hout en patronen klieven

Waarom ik klieven zo waardevol vind?

De kracht en de veelheid van de eenvoud.

Klieven is voor mij ver-werken, zonder echt te weten wat het nu precies doet. Dat hoeft ook niet.

Het is ook de winter voorbereiden, zorgen dat mensen het warm zullen hebben eenmaal het vuur wordt aangestoken.

Klieven doet iets met mij. Het bevrijdt telkens weer … in kleine beetjes … blok per blok.

Klieven met mannen, ik vind het een voorrecht om het te kunnen doen.

Twijfel, onzekerheid, angst, verdriet, boosheid, onmacht, verborgen verlangens, … Er zijn weinig gelegenheden en plekken waar je dit soort gevoelens met andere mannen te delen.

Plekken waar en momenten waarop dit wel kan zijn er om te koesteren. Want het werkt zo bevrijdend om ook dit soort gevoelens onder mannen te kunnen delen. Het is een vorm van broederschap die ik bijzonder waardevol vind.

Ahooo.

Hendrik

Houtklieven, da’s mannenwerk. Ik had er altijd al weerstand tegen, dus ik had er zin in! Eenmaal door de weerstand gekliefd, was het heel fijn om te ervaren dat ik weer iets meer vertrouwen in mezelf had. Omdat ik het kan, als ik door de weerstand ga.

En neen uiteraard is hout klieven niet enkel werk voor mannen. Maar het omhelst wel mannelijke energie. Het doen, daadkracht. Het was heel fijn om dat samen met Nobby te mogen ervaren. Het doen, het klieven, in verbinding met de natuur en mannen.

Ook de manier waarop het gebracht werd, het op zoek gaan naar welke patronen doorkliefd mogen worden en hoe het werd afgesloten met een opstelling rond de mannenlijn, waren een meerwaarde voor me en maakten deze namiddag tot een mooi geheel, waardoor ik mezelf opnieuw een stukje heler mag noemen.

Ruben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: