Mannengroepen

Kurt en Nobby
Mannenondersteuning in ’t Chaletje

Mannen-ondersteuning
met Kurt Verschaeve

Dit is een mannenreeks die plaatsvindt in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek en waarbij we in een zaal gaan voor een mix aan fysieke ervaringsoefeningen en zo contact maken met ons lichaam en wat daar te voelen is en met mekaar. Er is ook ruimte om dieper in te gaan op bepaalde thema’s via werkvormen zoals tapijtwerk.

Kurt heeft een achtergrond in IT en heeft de afgelopen 15 jaar een hele traject afgelegd in emotioneel lichaamswerk en ontdekte daarbij onder andere 5 ritmes, helend knuffelen, trantric dance, massagedans en verbindende communicatie. De laatste jaren neemt hij meer en meer de leidende rol en heeft zo het concept “Knuffeldans” in de wereld gezet en heeft mee massagedans naar België gebracht. Kurt is ook actief in de internationale mannenbeweging “Man Kind Project (MKP)”, zie http://mkpbe.org. Met zijn muziek, dans en zijn positieve, hartelijke en stevige aanwezigheid kan hij jou helpen ontdekken en ondersteunen in datgene wat er bij jou leeft.

Data: woensdagavonden (19u15-22u):

29 juni 2022 in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek. Volgende reekszn van 5 avonden: 31 aug, 14 sept, 5 okt, 16 nov, 14 dec 2022

11 jan, 15 feb, 15 maart, 12 april, 10 mei 2023

Bijdrage: 100 euro voor de reeks van 5 opeenvolgende avonden bij betaling op de 1e avond van de reeks ( en 25 euro per avond indien je kiest om losse avonden te volgen)

________

Het zwaard
Het zwaard als symbool van kracht

“ZwAArDDRAGER” , sinds 2008

Dit is een reeks van 9 avonden die in principe buiten doorgaan in een tuin in wilsele-putkapel met vuur, keltisch levenswiel en veel ruimte voor ervaringsgerichte oefeningen rond thema’s als gezin van herkomst, zaad, zwaard, kracht en agressie, liefde en seksualiteit, rusten bij mannen,…

Deze avonden worden begeleid door Nobby Thys met assistentie van Jorg Lambrechts. Jorg is professioneel bezig met natuurstudie en in zijn vrije tijd met (onder meer) natuuronderzoek, natuurbeleving en dans (afrikaanse dans, 5 ritmes,…). De mannenavonden rond het vuur betekenen voor hem verbinding, aarding, oefening in leiderschap,… en nog zoveel meer.

Data: donderdagavonden (19u30-22u) in 2022: 15/9, 20/10, 24/11, 15/12 en 2023: 19/1, 23/2, 30/3, 27/4, 25/5, (22/6 reservedatum) in Wilsele-putkapel

Bijdrage: 240 euro (en 220 euro bij inschrijving voor 1 sept 2021)

________

Verdiepingsavonden voor mannen: men on the move

Sinds 2021 organiseren Nobby Thys en Frank Stallaert mannenreeksen rond o.a. het thema moeder en in de reeks “men on the move” zetten we in op uiterlijk bewegen, alsook registeren wat er (door deze oefeningen) in je innerlijke beweegt door middel van beweging, dans, authentic movement, enquiry,…

Deze mannengroep gaat te werk van buiten naar binnen, voelen wat uiterlijke beweging met je doet, of omgekeerd, wat er binnen in je beweegt leren extern in beweging te brengen, er expressie aan te geven. We gebruiken hier vele methodes (actieve en stille meditaties, lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, dans, authentic movement, inquiries, …) met steeds aandacht voor integratie (deelrondes en andere integratieve structuren).

We richten deze groep eerder op in het nu zijn dan op terug naar het verleden gaan. Het gaat hem dus om nu aan te gaan of te doen wat nu aan de orde is, zonder vast te houden aan wat er in het verleden gebeurd is. Elk moment kan je nieuwe keuzes maken en nieuwe mogelijkheden uitproberen (in deze veilige groep).

Je kan instappen om de 3 keer dus er zijn drie gesloten sessies en daarna kan je weer instappen in drie gesloten sessies. Iedere reeks zullen we een focus leggen op een bepaald thema en/of lichaamsgebied en we staan ook open voor suggesties uit de groep.

Data: Vrijdagavonden (19u15 – 22u):

– 10 feb, 10 ma, 14 april 2023

Bijdrage: 70 euro voor een reeks van 3 avonden

Locatie: wilsele-putkapel (buiten; onder afdak bij regen)

Vooraf inschrijven is nodig.

________

Mannelijke Intimiteit – Naar een diepere verbinding (start vrijdag 23 sept)

Je seksuele energie is je levensenergie. Het is de motor waarmee je alles verwezenlijkt, je inspiratiebron. Voorbij de clichés van standjes en voorspel is er een wereld van ervaring en wijsheid uit de Tao, emotioneel lichaamswerk en Tantra om je contacten te verdiepen. In deze drie dagen gaan we op onderzoek, dagen we elkaar uit en delen we de wijsheid van de groep.

Tijdens deze workshop dagen komen telkens drie thema’s aan bod:
1. Erken de God in jou – Thuiskomen in je eigen lichaam
2. Verbind je met je god(in) – Afstemmen en verbinden met de ander
3. Goddelijk beminnen – Kennis en ervaring over seksuele beleving

Praktisch:
– Locatie: co-housing HuisElf, Kakemanstraat 11, 9280 Lebbeke
– Inloop 9:30, Workshop 10h – 18h
– Prijs: 320€ pp voor de 3 dagen
– Vegan lunch inbegrepen
– Overnachten voor of na is mogelijk aan 20€ pp incl. ontbijt

  • Data: 3 vrijdagen: 23/09, 14/10 en 4/11

Inschrijven door storting van 160€ voorschot op BE 06 9660 1378 7222 (NewB) op naam van Bruno Verschaeve

Indien de workshop niet kan doorgaan door omstandigheden krijgt u een volledige terugbetaling

Firdoz Verschaeve: 20 jaar ervaring in de Tantra wereld met opleidingen bij Yatri, Wild Tantra, Ananda Wave tantra massage, … Als tantra coach is het zijn missie om mensen te helpen vervullende relaties aan te gaan. (www.Firdoz.be)

Nobby Thys: begeleid verschillende mannengroepen en geeft individuele coaching (www.pudroma.be)

Kurt Verschaeve: heeft de afgelopen 15 jaar een heel traject afgelegd in emotioneel lichaamswerk en ontdekte daarbij onder andere 5 ritmes, helend knuffelen, tantric dance, massagedans en verbindende communicatie. Kurt is ook actief in de internationale mannenbeweging “Man Kind Project (MKP)”, zie www.mkpbe.org. Met zijn muziek, dans en zijn positieve, hartelijke en stevige aanwezigheid kan hij jou helpen ontdekken en ondersteunen in datgene wat er bij jou leeft.

________

Verdiepingsavonden voor mannen: the work

De documentaire ‘the work’ geeft een inkijk in groepstherapie in een gevangenis in America en is te bekijken via deze link: https://vimeo.com/366390605

Voorlopig zijn geen nieuwe data gepland en zit dit onderwerp ingebouwd in de lopende mannengroepen.

Coaching voor mannenbegeleiders

Op basis van mijn ervaring met mannengroepen sinds 2000, heb ik reeds veel dynamieken doorlopen bij mezelf en in contact met andere mannen. Sinds 2006 ben ik actief in het begeleider van mannen in diverse omstandigheden.

Welkom als je wil groeien in je eigen thema’s en je begeleiderschap.

Mannenfestival

Het jaarlijkse mannenfestival ligt me als deelnemer van het eerste uur (en vriend van de organisatoren) nauw aan het hart en ik neem jaarlijks enkele rollen op zoals workshopgever, hoeder, elder. In mijn workshops bied ik mannen de gelegenheid om fysiek en mentaal te verbinden met elkaar.

Meer info: https://www.mannenfestival.be/

Mannenlied

Mannenfestival

%d bloggers liken dit: