Mannengroepen

Kurt en Nobby
Mannenondersteuning in ’t Chaletje

Mannen-ondersteuning
met Kurt Verschaeve

Dit is een mannenreeks die plaatsvindt in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek en waarbij we in een zaal gaan voor een mix aan fysieke ervaringsoefeningen en zo contact maken met ons lichaam en wat daar te voelen is en met mekaar. Er is ook ruimte om dieper in te gaan op bepaalde thema’s via werkvormen zoals tapijtwerk.

Kurt heeft een achtergrond in IT en heeft de afgelopen 15 jaar een hele traject afgelegd in emotioneel lichaamswerk en ontdekte daarbij onder andere 5 ritmes, helend knuffelen, trantric dance, massagedans en verbindende communicatie. De laatste jaren neemt hij meer en meer de leidende rol en heeft zo het concept “Knuffeldans” in de wereld gezet en heeft mee massagedans naar België gebracht. Kurt is ook actief in de internationale mannenbeweging “Man Kind Project (MKP)”, zie http://mkpbe.org. Met zijn muziek, dans en zijn positieve, hartelijke en stevige aanwezigheid kan hij jou helpen ontdekken en ondersteunen in datgene wat er bij jou leeft.

Data: woensdagavonden (19u15-22u):

in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek.

Volgende reeks van 5 avonden:

14 juni, 13 sept, 18 okt, 15 nov en 13 dec 2023

Bijdrage: 125 euro voor de reeks van 5 opeenvolgende avonden bij betaling op de 1e avond van de reeks ( en 30 euro per avond indien je kiest om losse avonden te volgen)

________

Het zwaard
Het zwaard als symbool van kracht

“ZwAArDDRAGER” , sinds 2008

Dit is een reeks van 9 avonden die in principe buiten doorgaan in een tuin in wilsele-putkapel met vuur, keltisch levenswiel en veel ruimte voor ervaringsgerichte oefeningen rond thema’s als gezin van herkomst, zaad, zwaard, kracht en agressie, liefde en seksualiteit, rusten bij mannen,…

Deze avonden worden begeleid door Nobby Thys met assistentie van Jorg Lambrechts. Jorg is professioneel bezig met natuurstudie en in zijn vrije tijd met (onder meer) natuuronderzoek, natuurbeleving en dans (afrikaanse dans, 5 ritmes,…). De mannenavonden rond het vuur betekenen voor hem verbinding, aarding, oefening in leiderschap,… en nog zoveel meer.

Data: donderdagavonden (19u30-22u) in 2023: 21 sept, 19 okt, 16 nov en 14 dec en 2024: en 18 jan, 22 feb, 14 maart, 25 april, 16 mei, (20 juni reservedatum) in Wilsele-putkapel

Bijdrage: 330 euro (en 300 euro bij inschrijving voor 1 september)

________

Verdiepingsavonden voor mannen: men on the move

Sinds 2021 organiseren Nobby Thys en Frank Stallaert mannenreeksen rond o.a. het thema moeder en in de reeks “men on the move” zetten we in op uiterlijk bewegen, alsook registeren wat er (door deze oefeningen) in je innerlijke beweegt door middel van beweging, dans, authentic movement, enquiry,…

Deze mannengroep gaat te werk van buiten naar binnen, voelen wat uiterlijke beweging met je doet, of omgekeerd, wat er binnen in je beweegt leren extern in beweging te brengen, er expressie aan te geven. We gebruiken hier vele methodes (actieve en stille meditaties, lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, dans, authentic movement, inquiries, …) met steeds aandacht voor integratie (deelrondes en andere integratieve structuren).

We richten deze groep eerder op in het nu zijn dan op terug naar het verleden gaan. Het gaat hem dus om nu aan te gaan of te doen wat nu aan de orde is, zonder vast te houden aan wat er in het verleden gebeurd is. Elk moment kan je nieuwe keuzes maken en nieuwe mogelijkheden uitproberen (in deze veilige groep).

Data: Vrijdagavonden (19u15 – 22u):

– 28 sept, 27 okt, 3 nov, 1 dec, 22 dec 2023

Bijdrage: 125 euro voor een reeks van 5 avonden

Locatie: wilsele-putkapel (buiten; onder afdak bij regen)

Vooraf inschrijven is nodig.

________

Mannenweekend

9 JUNI 2023 OM 18:00 – 11 JUNI OM 17:00 EN/OF 15 sept 18:00 tot 17 sept 17:00 2023

Jean-Pierre Perron en Nobby Thys nodigen je uit om deel te nemen aan dit mannenweekend.

Voor mannen die verlangen naar meer verbinding met zichzelf en hun omgeving.

Hoe sta je als man in de wereld en ben je bereid om met andere mannen te delen wat er in je lijf leeft?

We bieden een veilig kader om aan de slag te gaan met lichaamsbewustzijn zodat je kan werken rond heling en de nieuwe imprints te integreren.

Waar? 3090 Overijse, Leuvensestraat 18

Prijs: 230€ vroeg boeking (1 maand voor het doorgaat) anders 250€

In principe kamperen we maar er zijn ook logeermogelijkheden in de buurt. De activiteiten vinden plaats in open lucht (onder tent bij regen).

Programma: Kan variëren afhankelijk van de nood van de deelnemers maar hieronder een richtinggevend programma

Vrijdag 18 uur : Jouw tentje opzetten, hudo plaatsen, vuur maken, soep en brood. Kennismaking en vertrouwensoefeningen

Zaterdag
– actieve ochtendmeditatie,
– onderzoek naar werkpunten of intenties
-ademhalings oefening, jouw lijf meer leven geven
-Expressie oefeningen
-proces ronde
-samen eten maken en genieten

Zondag
-meditatie
-Contact met jouw lichaam
-jouw behoeftes als man
-bekrachtiging van jouw zijn

Jean-Pierre en Nobby zijn actief betrokken bij het Belgische mannenfestival in diverse rollen (workshopgever, hoeder, elder, healer) en hebben reeds meer dan 20 jaar ruime ervaring met lichaams/mannenwerk.

Nobby: Vanuit de opvoeding die ik kreeg, merkte ik dat ik als gevoelige man heel wat van mijn gevoeligheid afgesloten had. Mijn eerste mannengroep omstreeks mijn 27 jaar was de start om via cursussen emotioneel lichaamswerk weer te leren uiten wat ik voelde, via systemische opstellingen mijn plek weer te vinden in mijn familie en via tantra verder te groeien in zelfacceptatie.
www.pudroma.be

Jean-Pierre: Als niet gewild vruchtje heb ik als kindje de moederschoot ontlopen. Het zorgde in mijn ontwikkeling dat het welkom en goed genoeg zijn een gevoelig thema was. In mijn opleiding emotioneel lichaamswerk kwam dit duidelijk naar boven. Om die pijn die erop zat te helen heb ik verschillende opleidingen gedaan. Het zorgt dat ik nu ben wie ik ben. En ik ben ok.
http://www.energia-energia.be/

________

Verdiepingsavonden voor mannen: the work

De documentaire ‘the work’ geeft een inkijk in groepstherapie in een gevangenis in America en is te bekijken via deze link: https://vimeo.com/366390605

Voorlopig zijn geen nieuwe data gepland en zit dit onderwerp ingebouwd in de lopende mannengroepen.

Coaching voor mannenbegeleiders

Op basis van mijn ervaring met mannengroepen sinds 2000, heb ik reeds veel dynamieken doorlopen bij mezelf en in contact met andere mannen. Sinds 2006 ben ik actief in het begeleider van mannen in diverse omstandigheden.

Welkom als je wil groeien in je eigen thema’s en je begeleiderschap.

Mannenfestival

Het jaarlijkse mannenfestival ligt me als deelnemer van het eerste uur (en vriend van de organisatoren) nauw aan het hart en ik neem jaarlijks enkele rollen op zoals workshopgever, hoeder, elder. In mijn workshops bied ik mannen de gelegenheid om fysiek en mentaal te verbinden met elkaar.

Meer info: https://www.mannenfestival.be/

Mannenlied

Mannenfestival

%d bloggers liken dit: