Mannengroepen

“ZwAArDDRAGER” , sinds 2008

Dit is een reeks van 9 avonden die in principe buiten doorgaan in een tuin in wilsele-putkapel met vuur, keltisch levenswiel en veel ruimte voor ervaringsgerichte oefeningen rond thema’s als gezin van herkomst, zaad, zwaard, kracht en agressie, liefde en seksualiteit, rusten bij mannen,…

Deze avonden verlopen in samenwerking met Jorg Lambrechts. Jorg is professioneel bezig met natuurstudie en in zijn vrije tijd met (onder meer) natuuronderzoek, natuurbeleving en dans (afrikaanse dans, 5 ritmes,…). De mannenavonden ronde het vuur betekenen voor hem verbinding, aarding, oefening in leiderschap,… en nog zoveel meer.

Gratis proefavond op 12 juli (ipv 15 juli): Dit zal een avond zijn waar we weinig praten en veel klank maken met onze stem. Zo kan je wel de begeleiders en de plek alvast leren kennen.

Data: donderdagavonden (19u30-22u) in 2021: 16/9, 21/10, 18/11, 16/12 en 2022: 20/1, 17/2, 17/3, 21/4 en 19/5 in Wilsele-putkapel

Bijdrage: 220 euro (en 200 euro bij inschrijving voor 1 sept 2021)

Kurt Verschaeve

Mannen-ondersteuning
met Kurt Verschaeve, vanaf lente 2021

Dit is een mannenreeks die plaatsvindt bij “de ondersteuning” en waarbij we in een zaal gaan voor een mix aan fysieke ervaringsoefeningen en zo contact maken met ons lichaam en wat daar te voelen is en met mekaar. Er is ook ruimte om dieper in te gaan op bepaalde thema’s.

Kurt heeft een achtergrond in IT en heeft de afgelopen 15 jaar een hele traject afgelegd in emotioneel lichaamswerk en ontdekte daarbij onder andere 5 ritmes, helend knuffelen, trantric dance, massagedans en verbindende communicatie. De laatste jaren neemt hij meer en meer de leidende rol en heeft zo het concept “Knuffeldans” in de wereld gezet en heeft mee massagedans naar België gebracht. Kurt is ook actief in de internationale mannenbeweging “Man Kind Project (MKP)”, zie http://mkpbe.org. Met zijn muziek, dans en zijn positieve, hartelijke en stevige aanwezigheid kan hij jou helpen ontdekken en ondersteunen in datgene wat er bij jou leeft.

Data: woensdagavonden (19u15-22u): 19/5 (buiten bij het vuur te Wilsele-putkapel) 23/6, 15/9, 20/10, 17/11, 15/12/2020 bij de ondersteuning in Herent

Bijdrage: 20 euro per avond en we beslissen samen om na 1 à 2 avonden met een vaste groep verder te gaan

Verdriet in de ogen kijken

Wo 4 aug, 19u30 bij De ondersteuning, Wijgmaalsesteenweg 192a, 3020 Herent

We gaan deze avond ruimte maken voor verdriet en uiteraard zijn alle emoties welkom zoals ze verschijnen in een mix van dans, lichaamsoefeningen, deelrondes, contactoefeningen,…

Deze activiteit richt zich specifiek op mannen, zodat we binnen een veilige mannenbedding met dit thema aan de slag kunnen gaan.

Alle mannen zijn welkom want iedereen kent wel groot of klein, vers of oud, aan de oppervlakte liggend of diep verscholen,… verdriet.

Nobby en Stefaan begeleiden deze avond.

Vooraf inschrijven is nodig en er is ruimte voor ca 10 mannen.

Bijdrage: 20 euro

Coaching voor mannenbegeleiders

Op basis van mijn ervaring met mannengroepen sinds 2000, heb ik reeds veel dynamieken doorlopen bij mezelf en in contact met andere mannen. Sinds 2006 ben ik actief in het begeleider van mannen in diverse omstandigheden.

Welkom als je wil groeien in je eigen thema’s en je begeleiderschap.

Mannenfestival

Ik ben workshopgever op het jaarlijkse mannenfestival. In mijn workshops bied ik mannen de gelegenheid om fysiek en mentaal te verbinden met elkaar.

Meer info: https://www.mannenfestival.be/

Mannenlied

Mannenfestival

%d bloggers liken dit: