Mannengroepen

“ZwAArDDRAGER” , sinds 2008

Dit is een reeks van 9 avonden die in principe buiten doorgaan in een tuin in wilsele-putkapel met vuur, keltisch levenswiel en veel ruimte voor ervaringsgerichte oefeningen rond thema’s als gezin van herkomst, zaad, zwaard, kracht en agressie, liefde en seksualiteit, rusten bij mannen,…

Deze avonden verlopen in samenwerking met Jorg Lambrechts. Jorg is professioneel bezig met natuurstudie en in zijn vrije tijd met (onder meer) natuuronderzoek, natuurbeleving en dans (afrikaanse dans, 5 ritmes,…). De mannenavonden ronde het vuur betekenen voor hem verbinding, aarding, oefening in leiderschap,… en nog zoveel meer.

Data: donderdagavonden (19u30-22u) in 2021: 16/9, 21/10, 18/11, 16/12 en 2022: 20/1, 03/2, 10/3, 21/4, 19/5, 30/6 in Wilsele-putkapel

Bijdrage: 220 euro (en 200 euro bij inschrijving voor 1 sept 2021)

Kurt Verschaeve

Mannen-ondersteuning
met Kurt Verschaeve

Dit is een mannenreeks die plaatsvindt in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek en waarbij we in een zaal gaan voor een mix aan fysieke ervaringsoefeningen en zo contact maken met ons lichaam en wat daar te voelen is en met mekaar. Er is ook ruimte om dieper in te gaan op bepaalde thema’s via werkvormen zoals tapijtwerk.

Kurt heeft een achtergrond in IT en heeft de afgelopen 15 jaar een hele traject afgelegd in emotioneel lichaamswerk en ontdekte daarbij onder andere 5 ritmes, helend knuffelen, trantric dance, massagedans en verbindende communicatie. De laatste jaren neemt hij meer en meer de leidende rol en heeft zo het concept “Knuffeldans” in de wereld gezet en heeft mee massagedans naar België gebracht. Kurt is ook actief in de internationale mannenbeweging “Man Kind Project (MKP)”, zie http://mkpbe.org. Met zijn muziek, dans en zijn positieve, hartelijke en stevige aanwezigheid kan hij jou helpen ontdekken en ondersteunen in datgene wat er bij jou leeft.

Data: woensdagavonden (19u15-22u): 22 dec 2021 en 19 jan 2022 in ’t chaletje, Kerselarenweg 15. 3220 Holsbeek. Volgende reeks van 5 avonden: 23 feb, 23 maart, 27 april, 18 mei en 29 juni 2022

Bijdrage: 100 euro voor de reeks van 5 opeenvolgende avonden bij betaling op de 1e avond van de reeks ( en 25 euro per avond indien je kiest om losse avonden te volgen)

Verdiepingsavonden voor mannen: men on the move

Sinds 2021 organiseren Nobby Thys en Frank Stallaert mannenreeksen rond o.a. het thema moeder en in de reeks “men on the move” zetten we in op uiterlijk bewegen, alsook registeren wat er (door deze oefeningen) in je innerlijke beweegt door middel van beweging, dans, authentic movement, enquiry,…

Deze mannengroep gaat te werk van buiten naar binnen, voelen wat uiterlijke beweging met je doet, of omgekeerd, wat er binnen in je beweegt leren extern in beweging te brengen, er expressie aan te geven. We gebruiken hier vele methodes (actieve en stille meditaties, lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, dans, authentic movement, inquiries, …) met steeds aandacht voor integratie (deelrondes en andere integratieve structuren).

We richten deze groep eerder op in het nu zijn dan op terug naar het verleden gaan. Het gaat hem dus om nu aan te gaan of te doen wat nu aan de orde is, zonder vast te houden aan wat er in het verleden gebeurd is. Elk moment kan je nieuwe keuzes maken en nieuwe mogelijkheden uitproberen (in deze veilige groep).

Je kan instappen om de 3 keer dus er zijn drie gesloten sessies en daarna kan je weer instappen in drie gesloten sessies. Iedere reeks zullen we een focus leggen op een bepaald thema en/of lichaamsgebied en we staan ook open voor suggesties uit de groep.

Data: Vrijdagavonden (data onder licht voorbehoud):

– 4 maart kennismaking (20 euro); 11 maart start en dan 8 april, 22 april; nieuwe gesloten reeks van 3 avonden vanaf 6 mei 2022

Bijdrage: 70 euro voor een reeks van 3 avonden

Vooraf inschrijven is nodig en er is ruimte voor ca 10 mannen.

Verdiepingsavonden voor mannen: the work

De documentaire ‘the work’ geeft een inkijk in groepstherapie in een gevangenis in America en is te bekijken via deze link: https://vimeo.com/366390605

Voorlopig zijn geen nieuwe data gepland en zit dit onderwerp ingebouwd in de lopende mannengroepen.

Coaching voor mannenbegeleiders

Op basis van mijn ervaring met mannengroepen sinds 2000, heb ik reeds veel dynamieken doorlopen bij mezelf en in contact met andere mannen. Sinds 2006 ben ik actief in het begeleider van mannen in diverse omstandigheden.

Welkom als je wil groeien in je eigen thema’s en je begeleiderschap.

Mannenfestival

Het jaarlijkse mannenfestival ligt me als deelnemer van het eerste uur (en vriend van de organisatoren) nauw aan het hart en ik neem jaarlijks enkele rollen op zoals workshopgever, hoeder, elder. In mijn workshops bied ik mannen de gelegenheid om fysiek en mentaal te verbinden met elkaar.

Meer info: https://www.mannenfestival.be/

Mannenlied

Mannenfestival

%d bloggers liken dit: